Baytree Cottage  Award Winner

Situated in a picturesque location, Baytree Cottage combines traditional materials of timber clad walls and clay pantile roof with a modern open plan living space. Its fully glazed gable end which allows light to filter throughout the house works together with a wide range of renewable energy technologies to help maintain a sustainable way of life and to keep running costs low.

The building has a bespoke cupola and has settled into its tranquil location perfectly.

  • Fully glazed gable end to maximise solar gain throughout the property
  • Traditional materials combined to achieve a modern living space
  • Bespoke cupola blends in with surrounding properties
Client testimonial

Project details

Sustainable technologies
  • Air source heat pump
  • Solar thermal panels
  • Underfloor heating
  • Whole house ventilation system
Location East Suffolk heritage village
Completed May 2010
Partners Mike Ashton Architect