Beech House

Dennis and Melissa felt that their modern home built by high class property developer, Hopkins Homes, required more space for their family. By combining an attic conversion, two single storey extensions plus an upgrade to their original UPVC conservatory to a sunroom, they have achieved one of the most spacious 'Hopkins Homes' in East Anglia. Thanks to carefully matched bricks and roof tiles, the new and old blend perfectly together.

Although the family was in residence throughout the extensive building works, there was minimal disruption to their day to day life. Our customers were assisted and guided through the inevitable fine tuning of original designs and layouts as the project progressed.

The attic conversion involved cutting out a large portion of the original diagonal braced roof rafters and replacing with larger rafters and floor timbers to make space for the new bedrooms and shared bathroom. All of this was completed without removing the roof tiles; works were carried out from the access scaffold externally to avoid inconvenience to the family.

The additional staircase to the new attic rooms was skilfully installed and matched to the existing stairs to ensure that it did not portray itself as a recent addition.

The project was completed a month early and on budget.

  • Extensive development works to rafters without undue disruption
  • Supportive approach to fine tuning original designs and layouts
  • Excellent match in of new staircase, results in a fully integrated modern house extension

Project details

Location East Suffolk rural village
Completed February 2012
Partners Anglia Designs, Architect