High House Barn

This rustic Suffolk Barn conversion combines new timber cladding with existing brickwork. The chunky oak frames are glazed to allow light into the vaulted living area that was once the threshing aisle whilst the limestone floors have underfloor heating, creating a warm homely atmosphere.

The external walls were underpinned to stabilise the structure and the main walls, made of traditional Suffolk brick, were insulated to meet modern building regulation requirements.

  • Underpinning carried out to stabilise the original brick barn structure
  • Bespoke glazed gable frame in oak

Project details

Sustainable technologies
  • Underfloor heating
  • Glazed oak frames maximise solar gain
Location East Suffolk rural village
Completed 2005
Partners Robert Allerton (Felixstowe) Architect