Suffolk Coast Glass Extension

Having previously refurbished and extended their original cottage, customers Michael and Sue came back to us as their first choice of construction company to make their exciting vision for their glass extension a reality.

The extension aimed to increase the living space of the principle reception room and introduce views of the glorious gardens and magnificent Cedar tree which had not previously been able to be enjoyed from the property.

High performance super thin insulation and structural aluminium honeycomb panels were used to achieve the fine, slim profile detail of the roof and structure. These materials - more commonly used in the transport industry - provided an interesting learning curve for the whole team, but were used with much success. The construction required some of the largest pieces of triple glazed glass available. This proved an interesting challenge: the main piece of glass which weighed over half a tonne, had to be manoeuvred 60 meters down a steep, grassy bank to reach the house. Thanks to skill, patience and extreme care and planning, the team overcame this exciting challenge.

  • A light airy living room that appears to float out into the gardens
  • Innovative application of materials more commonly used in the transport industry such as structural aluminium honeycomb panels
  • Installation of the largest pieces of triple glazed glass available

Project details

Sustainable technologies
  • High performance super thin insulation
  • Triple glazed glass
Location Suffolk Coast
Completed February 2012
Partners Eldon Croy Architect (London)