The Pink House

The Pink House is constructed within a plot difficult to access in the centre of a popular coastal village. The new building creates a spacious dwelling which maximises the limited space available within the site. Constructed from a traditional timber frame, the building is highly insulated and finished externally with Larch tongue and groove cladding, slate roof tiles and lead work. The larch cladding will eventually turn grey to blend in with the local architecture.

Internally the dwelling provides spacious and light open plan accommodation to the ground floor with generous first floor rooms. The kitchen is finished with Corian worktops to create a clean finish. The internal specification was designed for holiday rental and required the need for quality yet durable finishes; this included the ground floor being finished in Amtico vinyl flooring.

Project details

Building highlights
  • Complex building within limited space available
  • Timber framed traditional build
  • Larch tongue and groove cladding
Location Thorpeness, Suffolk
Completed January 2015
Partners John Bennett (Architect), J P Chick & Partners Ltd (Engineers)